Wat is een prikkabel?

Home > Prikkabels > Wat is een prikkabel?

U kent ze wel: die dikke, vaak zwarte of groene rubberen kabels waar tal van gekleurde of witte lampjes aan hangen. Maar wat maakt de prikkabel zo speciaal?

Wat zijn prikkabels?

Prikkabels zijn functionele, professionele en stevige verlichtingssnoeren. Ze worden ook wel ‘lichtsnoer’, ‘lichtslang’, ‘feestslinger’ of ‘feestguirlande’ genoemd. Niet verwonderlijk als je denkt aan de unieke sfeer die een prikkabel met zich meebrengt.

De verlichting bestaat uit een snoer waar fittingen voor lampen rechtstreeks in de kabel geprikt en vastgeschroefd kunnen worden en zo elektrisch contact maken met de koperen bedrading binnenin. Vandaar ook de logische naam prikkabel!

Kies een feestslinger op maat

U kan volledig zelf bepalen hoeveel lampen er aan uw lichtslang komen te hangen en ook de afstand tussen de verschillende lampen is volledig naar wens af te stellen. Door een stekker aan het ene einde en een eindkap aan het andere is de prikkabel klaar voor gebruik.

Het is mogelijk de prikkabel buitenshuis te gebruiken dankzij de afdichtingsringen op de lampfittingen. De rubberen prikkabels zijn spatwaterdicht en uitstekend bestand tegen regen, hagel, sneeuw, ...

Traditie: van gloeilamp naar LED-lamp

Priksnoeren kennen een lange traditie. De meeste mensen kennen prikkabels van de verlichting in de winkelstraten gedurende de kerstperiode. De traditionele gloeilamp in prikkabels worden steeds vaker vervangen door LED-lampen, maar de sfeerrijke en gezellige uitstraling is dezelfde gebleven.

Energiezuinige verlichting

Prikkabels met LED-lampen zijn duurzaam, milieuvriendelijk, gebruiksvriendelijk, energiebesparend en toveren een binnen-of buitenruimte meteen om in een sfeervolle omgeving. De energiezuinige LED-lampen verbruiken niet meer dan 1 watt per stuk en zijn haast onbreekbaar dankzij hun kunststofkap. Rubberen ringen om de fittingen maken prikkabels ook spatwaterdicht. Dankzij deze afdichtingsringen is het perfect mogelijk om de prikkabel buitenshuis te gebruiken en er ook permanent te laten hangen.

Prikkabel: de ideale sfeerverlichting!