LED-buitenverlichting in opmars

Home > Nieuws en promoties > LED-buitenverlichting in opmars

LED-buitenverlichting is zuiniger dan traditionele verlichting. Uw investering resulteert in een lagere energiefactuur en ook de levensduur van LED-lampen scheelt enorm veel met die van traditionele lichtbronnen. Dankzij deze besparingen verdient u uw investering binnen de kortste keren terug!

Misschien denk u nog niet helemaal toe te zijn aan nieuwe buitenverlichting. Toch kan u veel voordeel doen met het vernieuwen van uw buitenverlichting. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in LED-verlichting, zijn er talrijke nieuwe toepassingen beschikbaar. 

Waarom LED-buitenverlichting?

Eenvoudig te installeren

LED-buitenverlichting is heel eenvoudig aan te sluiten en in te bouwen, waardoor er talloze toepassingsmogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan ingebedde verlichting in overkappingen, ingebouwde grondspots of feeërieke vijververlichting.

Energiezuinig en duurzaam

Tuin- en buitenverlichting brandt vaak langdurig, waardoor energiezuinigheid zeker een belangrijk aspect is. LED-verlichting is enorm energiezuinig en duurzaam. Kiezen voor tuinverlichting met LED-lampen is goed voor uw portemonnee én het milieu. Met LED-buitenverlichting kunt u tot 80% te besparen in vergelijking met traditionele tuinverlichting. Bovendien zijn de keuzemogelijkheden heel erg uitgebreid, zodat er zeker voor ieder wat wils is.

Hoe kies ik buitenverlichting?

Eerst en vooral moet u uzelf afvragen waarvoor de verlichting zal dienen. Op basis daarvan kunt u geschikte armaturen kiezen. Afhankelijk van de functie van de verlichting, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor lampen met bredere of smallere lichtbundels.

Buitenverlichting moet aan verschillende criteria voldoen. Het functionele aspect is niet onbelangrijk, denk daarbij aan verlichting nabij trappen, naast een tuinpad of aan de voor-of achterdeur. Daarnaast speelt het aspect ‘sfeer’ ook een belangrijke rol. Steeds meer mensen kiezen voor extra sfeerverlichting in hun buitenruimte. Met de juiste verlichting, kunt u ook bij schemer of in het donker nog volop genieten van uw buitenruimte. Sfeerverlichting buiten laat u toe om bepaalde elementen letterlijk en figuurlijk in de spotlights te plaatsen.

Verlichting draait over het algemeen rond sfeer, design en balans.In een tuin is het vaak niet zo belangrijk hoe een armatuur eruit ziet. Stijl is vaak ondergeschikt aan het lichteffect. Toch zijn er tegenwoordig heel wat stijlvolle armaturen voor LED-buitenverlichting. Naast een mooi design, is het uiteraard uitermate belangrijk dat buiten- en tuinverlichting robuust en waterdicht is. Buitenverlichting moet letterlijk weer en wind kunnen trotseren. Daarom zijn de kwaliteit en duurzaamheid twee heel erg belangrijke aandachtspunten. Het materiaal moet uitvoerig getest zijn, waardoor het met zekerheid tegen een stootje kan.

Geïntegreerde LED-lampen of LED-retrofit?

Voor LED-buitenverlichting kunt u kiezen voor armaturen met geïntegreerde LED’s of met retrofit LED-lampen. Voordeel bij retrofit is dat u zelfs uw bestaande tuinverlichting met bijvoorbeeld GU10 fitting of E27 fitting, kunt uitrusten met LED-lampen. In beide gevallen bent u zeker van energiezuinige en duurzame verlichting. Bij de tweede optie hoef u niet het hele armatuur te vervangen, maar kan u enkel de LED-lichtbron vervangen wanneer nodig.

Kleurtemperatuur voor buitenverlichting

De armaturen met geïntegreerde LED’s hebben meestal een kleurtemperatuur die schommelt rond de 3000 kelvin, dit is een warmwitte kleur, vergelijkbaar met de klassieke gloei- of halogeenlamp. Bij de armaturen met retrofit lampen kan u zelf kiezen welke kleur LED-lamp u er insteekt. Dit kan gaan van warmwit over natural white of daglicht tot koud wit. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

Soorten buitenverlichting

Afhankelijk van uw wensen en met de inrichting van uw tuin als uitgangspunt kan u een lichtplan maken.

Wandlampen voor buiten

Het kan aangenaam zijn om bij de voor- en achterdeur van uw woning licht te hebben. Veel buitenlampen worden met een sensor uitgevoerd, zodanig de verlichting aan springt vanaf er beweging is rondom uw huis. Na enkele minuten, zal de verlichting automatisch weer uit gaan. Functioneel, veilig én energiezuinig dus.

Staande tuinverlichting of grondspots

Voor in de tuin, kunt u kiezen voor staande tuinspots of grondspots. Staande spots zijn uitermate geschikt om langs een tuinpad te plaatsen om het licht naar beneden uit te stralen. Zo wordt uw pad goed verlicht en kijk u niet tegen het licht in. Indien u zo min mogelijk van de armatuur wil zien, maar wel wil genieten van sfeervolle verlichting, dan zijn grondspots een perfecte keuze. Deze soort spots zitten ingebouwd en mooi weggewerkt in de grond of tegel, zitten niet in de weg en geven een prachtig sfeervol indirect lichteffect. Inbouwspots zijn ook sfeervol en functioneel buiten onder een afdak of overkapping.

Tafel- en vloerlampen voor buiten

Vloer- en tafellampen voor buiten nemen de laatste jaren in populariteit toe. Dit type verlichting wordt al langer binnenshuis gebruikt. Dergelijke lampen zijn spatwaterdicht, zijn uitgerust met een snoer en stekker en kunnen dus eender waar op uw terras geplaatst worden.

Verlichting voor een tuinfeest

Heb u nog tuinfeest op de planning staan en bent u op zoek naar de juiste feestverlichting? Dan is de feestverlichting met prikkabels uitermate geschikt. De prikkabel is een zwart rubberen snoer waar de fittingen als het ware op geprikt zitten. In de fittingen worden witte of gekleurde LED-lampen gedraaid die enerzijds voldoende licht geven, maar ook een gezellige sfeer teweeg brengen.

Bent u er nog niet helemaal uit of kunt u wat inspiratie gebruiken bij het ontwerp voor uw tuin- en buitenverlichting? Kom dan uw licht opsteken bij NN Light of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Wij helpen u graag aan de ideale buitenverlichting.

sfeervolle buitenverlichting